Ik gun jullie graag een kijkje achter de schermen. Ik heb op onze bovenverdieping 2 kamers in beslag genomen voor mijn babywerk. Eén voor vinyl en 1 voor siliconen babypoppen. Op de siliconen kamer wordt bijvoorbeeld niet geroot. 

Als ik werk aan mijn baby's, (ik doe bijna niets anders) dan lijkt het af en toe wel alsof er een bom ontploft is ...

Hierboven zie je foto's van een tv uitzending die gemaakt werd van mijn en een lieve dame die op cursus was. We kwamen op de regionale omroep RTV Drenthe en de volgende dag kwam ook Hart van Nederland  filmen.

ONLY ORIGINEEL!!! 

 

We zien op facebook constant reborn baby's voorbij komen uit zogenaamde namaak kitje... hoe zit dat nou precies???

Omdat we ook een webshop hebben, waar we kitjes verkopen, hebben we daar een kijkje achter de schermen, doordat we contact hebben met de artiesten. Ik zal eerst uit de doeken doen hoe het werkt!

 

Een 'sculptor' boetseerster besteed uren en uren aan het  maken van een zeer gedetailleerde en levensechte klei baby. Als die klaar is en de artiest besluit om er een vinyl kit van te laten produceren, dan moet deze baby van klei opgestuurd worden naar een fabriek, waar de sculpt wordt voorbereid op het maken van een mal. En de mal wordt gemaakt... Dit is allemaal nog handwerk.

De kosten voor dit alles draagt de boetseerster van de klei baby ook helemaal zelf. En omdat het een uniek item is, tot nu toe is het heel prijzig. (Geen massa is kassa) 

Een aantal proefexemplaren worden naar de artiest gestuurd ter controle (hiervan worden de prototypes gemaakt. De artiest kiest rebornsters uit om deze blanke proef-kitjes in te kleuren). De foto's van de ingekleurde baby's dienen als promotiemateriaal voor de verkoop van de kitjes.

 

Waarom Pré-order verkoop?

 

Omdat de kosten voor een productie erg hoog zijn, en je nooit precies weet of de vinyl kit goed verkoopt, worden ze als Pré-order  (voorverkoop) aangeboden. Zo heeft de artiest een beeld van hoe populair de kit zal zijn en kan zij bepalen in welke oplage ze kan produceren. Hoe meer kitjes hoe goedkoper het kan worden gemaakt en hoe goedkoper de verkoopprijzen. Desalniettemin moet de verkoop alle kosten dekken, die zijn gemaakt en verdient de artiest het natuurlijk ook om er een beetje op te verdienen, aangezien het maken van de klei baby veel tijd en moeite kost.

De artiest heeft een aantal dealers overal over de hele wereld die helpen bij de verkoop en distributie, waardoor het voor iedereen toegankelijk is.

Helaas is het ook in de reborn wereld helaas zo dat er altijd mensen zijn, die misbruik maken van anderen. 

Zo worden er zonder toestemming van de artiest nieuwe vinyl kitjes geproduceerd door een mal te maken (niet van de originele baby) maar van een al geproduceerde kit. Waarvan de artiest dus alle kosten heeft gedragen.

En bedenk wel, zonder de oorspronkelijke artiest, zou er helemaal geen klei baby zijn en dus ook geen kit om na te maken....

Dit is dus strafbaar! Maar valt niet te handhaven omdat we als Eu geen verdragen hebben met China en dus kunnen ze daar doen wat ze willen. Laten we niet vergeten dat het nog steeds een land is waar mensen, met name vrouwen en kwetsbare kinderen dagelijks onderdrukt worden en waar ze onder slechte arbeidsomstandigheden vele uren werken voor weinig. 

Dat is ook de reden waarom ze het in China veel goedkoper en op veel grotere schaal gemaakt kunnen worden. Daarom zijn de prijzen voor de namaak kits spotgoedkoop!

Maar eerlijk???

Namaak kits uit China

 

Einde in zicht???

Omdat een kitje uit China slechts een fractie kost, zijn steeds meer mensen geneigd om ze daar toch te kopen. Velen hebben geen idee hoe dit allemaal werkt en denken slechts aan hun eigen portemonnee. Maar denk alstublieft aan de artiest, die het allemaal mogelijk maakt!

Zij hebben het nu nog zwaarder door de gevolgen die de namaak-productie te weeg brengt! Omdat veel dealers  vaak blijven zitten met ingekochte hoeveelheden bestellen ze nog kleinere hoeveelheden en is de artiest genoodzaakt om nóg kleinere oplages te produceren, die daardoor weer nóg duurder worden! Het gevolg zal in de toekomst zijn, dat het voor de artiesten niet meer uit kan  om überhaupt nog kitjes te produceren omdat het gewoon niet meer te betalen is. 

Steun

In de eerste plaats  zul je denken, het is de schuld van China... Maar het is een groot land, met veel armoede en andere problemen. Dat is niet iets wat wij iets aan kunnen doen nu.

De werkelijke schuldigen zijn de mensen die na-maak kitjes blijven accepen  blijven kopen bij platformen als Amazone, Wish en Alie-Express etc.

De mensen om ons heen, die  van dezelfde hobby houden. Die zichzelf rebornartiest  noemen en stilletjes kinderarbeid en onderdrukking steunen zonder het te weten. 

Denk aub na voordat u dat doet! Wie steunt u liever? De Oorspronkelijke artiest die het prachtige kunstwerk gemaakt heeft? Of de vreselijke mega concerns in China die door middel van onder andere kinderarbeid, onveilige werkomstandigheden en door gebruik van ongezonde materiaalen u een goedkope kit aanbieden?